Taxi

Taximeters

Zonder taximeter geen taxi. Hier hebben we dan ook onze expertise stevig voor uitgebouwd. Zo zijn wij de enige Belgische invoerder van de Digitax M1 Mirror spiegelmeters.

Van deze taximeter heeft uw taxibedrijf ongetwijfeld meerwaarde. Van slimme tarifering tot simpele rittenregistratie en uitprinten van alle nodige data over taxiritten voor uzelf en voor klanten. Het is allemaal eenvoudiger dan bij een klassieke meter.

Bovendien is de Digitax M1 Mirror taximeter ook de eerste die MID-certificatie heeft gekregen. U bent dus volledig in orde met de regelgeving. Varoco heeft ook een BELAC- accreditatie voor het herijken van taximeters.

Uiteraard kunt u ook voor andere taximeters bij ons terecht zoals de klassieke Digitax F1 Plus. Maar ook voor ons M-Worker systeem met een totaaloverzicht van uw voertuigen en ritten.

Wij zijn tevens ook installateur van het FMS systeem. Dit systeem is vooral interessant voor grotere vloten.

De X-One: All-in-one, taximeter en data terminal

De X-One is een dataterminal met ingebouwde
MID taxameter. Het toestel bestaat uit een 7 inch
scherm en is voorzien aan de linker en rechterkant van
“hard Keys”. Het volledige systeem draait op Windows
Embedded compact 7 met ATL, MFC, Framework 3.5 en Digitax Framework 4.1. De software voor de Belgische (Vlaamse) wetgeving is ontwikkeld door Varoco in samenwerking met het Noorse Softwarehuis TDS.

De communicatie verloop via GPRS/3G/4G en dit met een simkaart in het toestel. De X-One heeft een eigen ingebouwde GPS module om te navigeren. De navigatie kan gebruikt worden als de taxameter loopt. De cartografie word aangeleverd door SYGIC Maps.

Er kunnen standaard 63 vaste tarieven in het systeem geprogrammeerd worden. Tevens heeft men de
mogelijkheid om afgesproken prijzen manueel in te voeren op het toestel. Ook kan wanneer men voor een mutualiteit of verzekering rijd, het eigen aandeel ( remgeld ) laten berekenen.
Er is een registratieknop voorzien als men VVB ( straattaxi) of Uber ritten uitvoert. Die kunnen op deze wijze ook geregistreerd worden zoals de nieuwe wetgeving het nu voorschrijft.

Als men werkt met de backoffice (dispatch) kan men ook alle data doorsturen naar de wagens die voorzien zijn van een X-One dataterminal. Afgesproken vaste prijzen kunnen ook naar de voertuigen doorgestuurd worden. Bestelde ritten kunnen dagen zelfs weken op voorhand vastgelegd worden per voertuig en X-One. Deze ritten moeten enkel door de chauffeurs aanvaard worden om uitgevoerd te worden. Via de backoffice en de X-one kunnen de vertrek en aankomst tijden van de vluchten van onze Belgische vlieghavens opgevolgd worden.

Taxiverlichting

Bij Varoco voorzien we een groot aanbod van kwalitatieve taxilichten. Onder meer de populaire Barclay Mini is bij ons verkrijgbaar. Het voordeel van die verlichting is dat hij rondom verlicht en een uitstekende kwaliteit voor zijn prijs heeft.

Verder kunt u bij ons ook terecht voor originele lichten voor automerken zoals Mercedes.

Digitax Printer TRE

Performante taxi printers

Ook voor de printers in de taxi gaan we voor de toppers in de markt. Wij plaatsen de laatste generatie printers van Digitax. De printers kenmerken zich door een lage systeemoverhead, uitstekende printkwaliteit en een grote gebruiksvriendelijkheid. Zo is het vervangen van een printerrol kinderspel!

Zoekt u de ideale oplossing voor de bonprinters in uw voertuigen? Reken op Varoco voor een professionele printer in uw taxi’s en maak het uzelf, uw chauffeurs en uw passagiers straks zo makkelijk mogelijk.

M-Worker/Track en trace

Om snel in te spelen op de oproepen van uw klanten wilt u ongetwijfeld weten waar al uw voertuigen zich op ieder moment bevinden. Daarom installeren wij track en trace in uw boordcomputer. Dat wordt gekoppeld een het MWorker-systeem waarbij u onder andere uw auto’s real time kan volgen.

De software laat bovendien digitale rittenbladen toe en u kunt verschillende gebruikersrollen toewijzen voor de verschillende afdelingen van uw bedrijf. Het track en trace systeem voldoet aan de Belgische wetgeving.

Plexiglas afschermwand

Deze plexiglas afscherming wordt door ons zorgvuldig bevestigd aan de autozetels om je klanten en jezelf te beschermen tegen besmetting van het coronavirus en andere virussen.

Je kunt dit stevige scherm eenvoudig schoonmaken en ontsmetten met alcohol.

Het nieuwe taxi decreet komt er aan

Op 1 januari 2020 treed het nieuwe decreet in voege.

Voor de standplaats taxi’s gaat er voor de apparatuur niet veel veranderen.

Zij kunnen hun huidige installatie blijven gebruiken. Wij kunnen deze taximeters herprogrammeren om de vaste afgesproken prijzen te kunnen invoeren en registreren in het controlerapport en dienststaat.

Voor de straattaxi bieden wij een aantal mogelijkheden van registratieapparatuur aan. 

Voor verdere informatie of een prijsofferte aarzel dan niet om ons te contacteren

Totaalproject taxi

Vanaf de installatie tot de finale keuring van uw taximeters mag u rekenen op onze dienstverlening. Varoco beschikt over een BELAC-accreditatie voor het herijken van uw taximeters. Dus ook dat mogen we voor u doen.

Wenst u bijkomend advies over de operationele of juridische kant? Weet u niet wat u moet doen rond nummerplaten, documentatie of vergunningen? Ook dan helpen wij u graag waar we kunnen vanuit onze jarenlange ervaring in de sector.

of laat uw nummer achter, dan bellen wij u op!

Waarom is Varoco uw partner voor taxi?

Met onze ruime ervaring in de sector, helpen wij uw taxibedrijf letterlijk en figuurlijk vooruit.

BELAC

Dankzij onze BELAC-accreditatie mogen wij al uw taximeters in uw voertuigen herijken wanneer nodig.

Hulp bij wettelijk kader

Een taxibedrijf kent heel wat administratieve rompslomp. In de loop der jaren hebben wij daar ook wat kennis rond verzameld. Vraag ons gerust om advies.

Spiegelmeters in België

Wij zijn de enige Belgische invoerder van de Digitax M1 Mirror spiegelmeter. De eerste met MID-certificatie.

Snelle herstellingen

Uw voertuigen zijn cruciaal voor uw bedrijf. Wij zorgen dat ze zo veel mogelijk blijven rijden. Reparaties doen we goed en met spoed.

M-Worker software

Met onze M-Worker software heeft uw taxibedrijf een efficiënte oplossing voor uw rittenbeheer, administratieve afhandeling en overzicht over uw wagenpark.

Gebruikersvriendelijke taxiprinters

Onze taxiprinters zijn toppers in de markt op vlak van efficiëntie en printkwaliteit.

"Vriendelijk, zeer behulpzaam en veel goede raad. Topbedrijf!"
S. De Meulenaer

Gevonden wat u zocht? Wij helpen u verder!

Neem zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij u ook op korte termijn verder helpen.